Almi Praha - Solící dusitanová směs Praganda® - 250g

Solící dusitanová směs Praganda® - 250g

Solící dusitanová směs Praganda® bez jódu

(tzv. rychlosůl) se používá k nakládání a předúpravě masa, určeného pro dal...
číst více →
Kód zboží:
460029
Skladovost:
 Skladem, obvyklá doba expedice 1 den
13 Kč s DPH
Množství:  ks
Vložit do košíku
Popis produktu
Solící dusitanová směs Praganda® bez jódu

(tzv. rychlosůl) se používá k nakládání a předúpravě masa, určeného pro další zpracování do masných výrobků, konzerv a polokonzerv. Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků. S ohledem na přítomnost dusitanu sodného ve směsi Praganda® nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů. Je určena výhradně pro použití v masném průmyslu.

Solící dusitanová směs se používá v případech, kdy je solené maso zpracováno v krátké době, nejvýše několik dnů po zasolení. Přispívá ke zvýšení údržnosti výrobku a podílí se na vytvoření chuti a vůně masných výrobků, chrání tuky v mase a masných výrobcích před oxidací a zajišťuje vznik typického růžového zbarvení nakládaných masných výrobků. 

Návod na použití :

Uzené maso :
kusy masa se nasolí směsí praganda 20-30g na 1kg masa. Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu zaležet. Poté se zalije lakem (na 1l vody se použije 100g pragandy) a nechá se zaležet až 10 dnů v chladu, přičemž se doporučuje po 2-3 dnech maso překládat. Zaležené maso udíme obvyklým způsobem

Domácí klobásy : k 1kg nakrájeného masa přidáme asi 25g směsi praganda, promícháme a necháme v chladu proležet 1-2 dny. Po proležení přidáme ostatní přísady (koření, česnek apod.), promícháme , naplníme do střev a zaudíme.

Obsahuje: kamennájedlá sůl (98%), cukr, dusitan sodný (max. 0,3%), dextróza, škrobový sirup

Záruka: 24 

Question Mark

Nevíte si rady? Zavolejte nám!

Jsme Vám k dispozici od pondělí do pátku 8:00-17:30 a v sobotu 8:30-12:00.