Portwein ušlechtilé tekuté kvasinky ideální pro bílé a červené víno
Doporučují se zejména pro vína z třešnÍ, višní, ostružin, černého a bílého rybízu, bezinek, maďarské švestky, trnkú
Portwei...
Portwein ušlechtilé tekuté kvasinky ideální pro bílé a červené víno
Doporučují se zejména pro vína z třešnÍ, višní, ostružin, černého a bílého rybízu, bezinek, maďarské švestky, trnkú
Portwei...
Portwein ušlechtilé tekuté kvasinky ideální pro bílé a červené víno
Doporučují se zejména pro vína z třešnÍ, višní, ostružin, černého a bílého rybízu, bezinek, maďarské švestky, trnkú
Portwein je speciálně vybraný kmen kvasinek Saccharomyces cerevisiae v ochranné kapalině. Tyto kvasinky zajišťují rychlé a stabilní kvašení v širokém teplotním rozmezí (20-27°C), dobré kvašení cukru, stálou barvu vína a atraktivní kytici. Stojí za to je použít pro silná dezertní vína.
Použití:
Kvasinky vyžadují přidání živin. Musí se předem rozmnožit. Nalijte 150 ml šťávy do 1litorové láhve nebo vložte 200 g rozdrceného ovoce, přidejte 300 ml vody a 2 lžičky cukru. Láhev zakryjte bavlněnou zátkou a pasterizujte po dobu 30 minut. Po ochlazení do láhve nalijte obsah dříve protřepaného sáčku kvasinek. Nechejte jej 1-2 dny při 22-26 °C, potom nalijte do fermentační nádoby nebo demižonu s nastavením vína (5-25 l).
Složení:
sladina, mladina, kvasinky Saccharomyces cerevisiae, minerální soli.
Obsah: 20 ml
Záruka: 12 měsíců
Žádné soubory
Jsme Vám k dispozici od pondělí do pátku 8:00-17:00 a v sobotu 8:30-12:00.