Almi Praha - Multimetr univerzální - cukroměr 25cm
Almi Praha - Multimetr univerzální - cukroměr 25cm
Almi Praha - Multimetr univerzální - cukroměr 25cm
Almi Praha - Multimetr univerzální - cukroměr 25cm

Multimetr univerzální - cukroměr 25cm

Multimetr univerzální - cukroměr 25 cm
Novinka na trhu! Pomocník při přípravě domácího VÍNA a PIVA.

Slouží pro měření koncentrace cukru v moštu nebo v pivní břečce vyjádřené v g/L nebo v Ballin...

číst více →
Kód zboží:
509560
Skladovost:
 Skladem, obvyklá doba expedice 1 den
179 Kč s DPH
Množství:  ks
Vložit do košíku
Popis produktu

Multimetr univerzální - cukroměr 25 cm
Novinka na trhu! Pomocník při přípravě domácího VÍNA a PIVA.

Slouží pro měření koncentrace cukru v moštu nebo v pivní břečce vyjádřené v g/L nebo v Ballingových stupních a pro stanovení potenciálního obsahu alkoholu ve víně nebo pivu (%).
Jeden Ballingův stupeň (1 ° Blg) odpovídá přibližně 10 g cukru v 1 litru šťávy (moštu).
Toto zařízení je kalibrované při teplotě 20 °C.

Součást měřiče:
- plovák (areometr) se třemi stupnicemi (pro koncentraci cukru v g/L a ve stupních Blg); a potenciálního obsahu alkoholu v%
- zkumavka (trubice) - pro měření

Měření moštu:
Aby bylo možné provést měření, zkumavka by měla být naplněna do 2/3 výšky analyzovaným moštem nebo pivní břečkou. Kapalina by neměla obsahovat pevné částice nebo plynové bubliny. Množství tekutiny by mělo být takové, aby plovák umístěný ve zkumavce volně plaval, nedotýkal se dna a stran zkumavky.
Příklad:
Předpokládejme, že odečet pro testovací mošt byl 20 stupňů Blg, což odpovídá obsahu cukru 200 g/L (20%) a znamená, že potenciální obsah alkoholu ve víně bude 9,6%.

Poznámka:
Pro usnadnění byly na stupnici vyznačeny různými barvami rozsahy počátečních koncentrací cukru v moštu, pro různé druhy vín, které chceme získat:
- vínová (22 - 25 Blg °) - dezertní (sladká) vína,
- žlutá (15 - 22) BLG °)- stolní vína (suchá),
Pro řádné kvašení je důležité, aby koncentrace cukru před jeho začátkem nepřekročila 22 až 25 Blg °. Pokud dáváte přednost velmi sladkým vínům, přidejte cukr v několika porcích, např. v 1, 5 a 12 dni kvašení. Víno lze také dosladit po ukonení kvašení.

Zkouška pivní břečky:
Měření obsahu cukru v pivní břečce se provádí stejným způsobem jako u vína. Rozsah doporučených počátečních koncentrací cukru v pivní břečce je vyznačen jantarovou barvou (8-10 Blg°). Kvašení pivní břečky se považuje za úplné, pokud je odečet v zeleném barvě (0 - 2 blg°).

- průměr: 2,0 cm
- výška 24,5 cm
- výrobce: BIOWIN (Polsko)

Záruka: 24 

Question Mark

Nevíte si rady? Zavolejte nám!

Jsme Vám k dispozici od pondělí do pátku 8:00-17:30 a v sobotu 8:30-12:00.